Stránky

streda 30. júla 2014

Palubný denník karavanistu - Taliansko (5.)

3. deň - utorok

z tohoto krásneho kraja odchádzame cca o 10.30 hod. zase pomedzi tie krásne vinice až do odporúčaného mestečka Monteriggioni (http://www.monteriggioni.info/ ) Mysleli, teda aj hľadali sme nejaké mesto čo bude ako naša väčšia dedina s nejakou historickou časťou. 
Na naše prekvapenie Monteriggioni je mestečko na kopci, obohnané starými múrmi, niečo ako stará pevnosť, a za hradbami je malé námestie obohnané starými budovami. Starými nie ako staré-rosypané, ale staré ako historické na taliansky spôsob. Kamenné domy s kaviarničkami a reštauráciami, snáď tu ešte aj niekto býva, ale to vyzerá, že iba nejaký personál. Možno nepreženiem, keď poviem, že je tu tak 20 domov, 5 reštaurácií a 15 obchodíkov so suvenýrmi a vínom. Je tu od roku 1213 a slúžilo ako pevnosť proti nepriateľom z Florencie. V roku 2009 bolo použité ako námet na umiestnenie jednej počítačovej hry. Je to maličké mesto, jeho parkovisko (pod kopcom) je asi väčšie než samotné mesto, ale stojí za zastávku, ani vám moc času nezoberie (pokiaľ si neposedíte v jednej z reštaurácií). Mysleli sme, že niekde pod týmto kopcom bude mesto Monteriggioni, a že toto čo sme videli je jeho stará časť, ale nie, toto bolo celé a kompletné Monteriggioni čo existuje. Toto maličké krásne mestečko kde sme práve boli.



Prechádzame ďalej, našim cieľom je camping pri Ríme v ktorom sme už raz boli a boli sme veľmi spokojní. Problém je, že nemáme zapísanú správnu adresu. Toto sme trošku nedomysleli, na túto časť sme sa slabo pripravili, priznávam.

 Museli sme tam volať, aby nám povedali presnú adresu, ale s talianom po anglicky... nieže by nevedeli, ale tú adresu povedali s talianskym prízvukom, takže sme si to nevedeli ani zapísať, lepšie povedané rozumeli sme iné než povedali. No už ani nebudem hovoriť ako, ale nakoniec sme sa k správnej adrese dostali. 
Happy Village Camping - Via del Prato della Corte n. 1915 - GPS: 42°ˇ00´12" N   12°27´10" E http://www.happycamping.net/index.php?id_articolo=9
Camp s bazénom, s chatkami, priestorom na stany aj karavany. Záchody a sprchy veľmi pekné, čisté. Upratovačka sympatická. Vhodný na prenocovanie, alebo ak ste sa rozhodli pre pár dní pri Ríme, tak ideálny. Od hlavnej vrátnice ide zadarmo malý mikrobus, ktorý nás zaviezol na najbližšiu stanicu vlakov Prima Porta, odtiaľ sme sa dostali (vlak+metro) až na zastávku pod Koloseom. Ale to až zajtra.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára