Stránky

utorok 29. júla 2014

Palubný denník karavanistu - Taliansko, časť prvá (1.)

Tak tento rok sme sa rozhodli pre Taliansko. Že prečo ? No je to s karavanom celkom blízko, spoľahlivé pomery, no a aj napriek pomerne drahému benzínu je to ešte stále celkom cenovo dostupná destinácia. A keďže my potrebujeme aktívnu dovolenku, tak zase to nebolo len o ležaní na pláži.
Ale pekne po poriadku. Začalo to v sobotu cestou do Hviezdoslavova, tam bývajú naši parťáci, takže u nich sme prespali a potom spolu pokračovali ďalej.
deň 1. - Nedeľa.
Včerajší stav tachometra hlásil 130 125 km, natankované za 50,- €.
Cesta trochu inak než obvykle cez Rakúsko chodíme, tentoraz smer Linz - Salzburg - Insbruck (dialničná známka 8,50 €). Asi okolo 15.50 hod. sme prekročili hranice s Nemeckom, tu už je vidieť dovolenkovú náladu nielen nás, ale aj vyspelých kapitalistov. Karavany hustnú, naša nálada stúpa a tešíme sa z každého krásneho pohľadu na okolie. Ach, ale je tu krásne ! Dobre, že sme išli touto cestou, je to zaujímavejšia cesta než tá klasika z Viedne dole na Benátky.

 Trošku nás zdržala a zmrazila havária po ceste, bohužiaľ, chlapec to troška prehnal, ale hádam prežil.
Sieť mostov pod Insbruckom je spoplatnená (8,50 €), ale hlavne, že skrátila cestu.
Smer Bolzano - Trento - Lago di Garda, cca 18.45 prejazd talianskych hraníc cez krásne Dolomity. Chvíľu sme aj rozmýšľali, že čo sú to za kopce, ale priateľ na telefóne, teda posádka druhého vozidla na vysielačke nás informovala, že Dolomity.

 Krajna tak krásna a tak zelená, obludné cestné stavby jej vôbec neubrali na kráse (čo sa u nás povedať nedá), nádherné zelené trvávniky s ovcami a kravičkami, veľa hradov. Typické tirolské domy, za hranicami  Talianska podobné domy, ale už na nich svietila talianska mentalita. Okenice, okolie domu už bolo tak správne talianske.

Tu niekde zase tankujeme. Pokúšame sa o nocľah pri Gardskom jazere, na busovom parkovisku s hasičmi a heliportom za chrbtom. Priamy prenos s hasičského výjazdu. Bohužiaľ, policajti nás vyhnali, tu spať nemôžeme, ideme kúsok ďalej, v Lazise je priamo v meste súkromné parkovisko, tu nás za 10 € nechali prespať.
Záver:
Chvála vysielačkám (aj vifonkám).




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára