Stránky

streda 5. septembra 2012

Denníček z ciest po Morave (3.)

3.deň.

Ten zvon na veži bije presne, každú štvrťhodinu. Už od šiestej som to mala pod kontrolou. Po raňajkách následuje 1. exkurzia.

Lysice.

Prehliadka iba zvonku, krásna záhrada za 30,- kaček. Drevený "most" na betónových stĺpoch ukázal krásne kvetové sady pod nami. Stojí za to sa tu zastaviť.


Pernštejn.

Rozprávkový hrad nádhernej stavby. Nečudo, že sa tu točili rozprávky a filmy. Stačí prehliadka zvonku za 40,-, len nám zabudli povedať, že nemajú elektriku. Tak kaplnku ani suvenýry sme otvorené nemali. Parkovisko za 50,-.


Kunštát.

Zvonku vyzerá akoby ho ešte len mali rekonštruovať, aspoň čo sa týka fasády. Prehliadka a fotenie zvonka stačili, ideme na obed.
Bože ! Radšej som mala byť hladná alebo si dať cestoviny zo sáčku. Výber dosť slabý a pangas na rošte bol vlastne vysmážaný pangasius vo vajcovom cestíčku plávajúci v oleji. Tak sem do zámockej reštaurácie už v živote ! Ale majú WIFI ! Signál slabý, skoro žiadny. Aspoň že mali záchody. Ide sa ďalej (radšej).


Boskovice.

Zámok pomerne malý, celkom pekný, zvonku zrekonštruovaný, záhrada veľká, skôr park, nijako extra zaujímavý. Nad zámkom je hrad, tam sa nám nechcelo.


Sloupsko - Šošúvská jaskyňa.

Zistili sme, že po ceste máme s menšou zachádzkou znovu túto jaskyňu, takže ideme. Čas poslednej prehliadky je o 16.00, stihli sme, no okrem nás viac nikto neprišiel. Aj tak nás vzali. Neľutujeme. Krásna jaskyňa, najkratšia prehliadka je na 1 hodinu, má 950 metrov. Ale výborná.


Plumov.

Úplne mimo plánu. Tá naša Majka vyberá najhoršie cesty, že občas ju neposlúchneme, veď včera sme stratili puklicu. A jedno takéto neposlúchnutie nás priviedlo sem. Zámok v pomerne zlom stave, ale nenormálne zaujímavý. Poschodia a stĺpy mi pripomínajú antické stavby. Ešte fotka z druhej strany od rybníku... aaaaaa.... je tu kemping. Ostávame. Kemping Žralok.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára