Stránky

nedeľa 9. septembra 2012

Denníček z ciest po Morave (4).

4. deň.

Plumlov.

Podarilo sa nám dostať dovnútra na mimoriadnu prehliadku aj keď sa exkurzie konajú už len počas víkendov. Pani kastelánka nám ukázala celý interiér.

Kroměříž.

Obrovský zámok v centre mesta bol sídlom biskupov. (Neviem načo taký veľký potrebovali). Park za zámkom - s waflami a obrorvskou dávkou šľahačky. Květná zahrada - cca 1 km od zámku, pekná farebná záhrada na francúzky spôsob. Vzali sme to narýchlo od prehliadky na kolonádovom moste nad rastlinkami.



Holešov.

Zachovalý, ale pomerne ošumelý na konci mesta. Prehliadka sa nekoná - nie je vybavený nábytkom, tak neni čo pozerať. Park za zámkom úbohejší aj keď veľký. Obed v reštaurácii pri zámku.

Svatý Hostýn.

Záchytné parkovisko pre autá je 6 km pod kopcom. Autobus hore sme stihli celkom posledný.
Najvýznamnejšie a vraj najkrajšie pútne miesto na Morave. Obrovský kostol na kopci, krížová cesta, niekoľko veľkých ubytovní pre pútnikov a povesť ktorá sa viaže na toto miesto.
Naspäť peši. 4 km túra cez les alebo 6 km po ceste. Tak cez les (že som si tie cross-ky neprezula v aute). Ale dolu kopcom po kameňoch dobre brzdí tá guma.


Hľadáme camping na prespatie. Kúsok od Valašského Meziříčí niečo je. Camping Bystřička - drahý - 400 Kč za noc a pani nevie ani poriadne po česky. Vodkud je ???
Kúsok vyššie pri priehrade je zadara, síce bez elektriky, ale pri brehu a ešte sme si aj angličtinu precvičili - karavanisti z Belgicka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára