Stránky

nedeľa 9. septembra 2012

Denníček z ciest po Morave (5:)

5. deň.
Budíček v campingu "zadara" konečne bez kohúta, bez vežových zvonov, bez nadávania puberťáčiek. Ale studený, noc bola chladná. Po raňajkách výmena mailových adries s belgickým párom (mimochodom, oni už za ten čas čo majú ten karavan v ňom už spali 530 krát. Teraz majú 2-mesačnú dovolenku po čechách a ešte neskončili).
Prehliadka priehradnej hrádze ideme ďalej.

Valašské Meziříčí.

Zámok, kam sme sa dostali podľa smerových tabuliek - nič moc, malý. Ten obrázok na mape zobrazuje niečo iné. Ochotný pán pri zámku nám vysvetlil cestu do centra a našli sme trojkrídlový zámok priamo v centre. O moc krajší, ale slúži ako kultúrne centrum.
Káva na námestí, deckám darček.


Vsetín.

Zámok v centre mesta, je tu múzeum. Zrovna bola výstava autíčiek - starých, vyrobených hlavne od Matchbox-u. Zaujímavá výstava.


Zmena trasy !
Domov sa ide so zachádzkou na Buchlovice, idem si tie kvety kúpiť.

Bojkovice.

Z lesa sa na kokpci vynoril krásny zámok, na prvý moment architektúra ako Hluboká. Dáme rýchlu zastávku. Krásny, biely zrekonštruovaný, je v ňom hotel, asi preto málo smerových tabúľ sem. Okolo zámku sa zreteľne pracuje na úprave okolia - parku so sochami.


Buchlovice - záhradníctvo som stihla LTT.
Ešte na Slovensku jedna fotografická zastávka v Bzinciach pod Javorinou na starej benzínke a ide sa domov (bohužiaľ už).




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára