Stránky

piatok 1. augusta 2014

Palubný denník karavanistu - Taliansko (10.)

9.deň - pondelok

Slabučko prší, čo už, balíme, odchádzame o cca 10.10 hod.
Cena za kemp 129,- € (3 noci). Tankovanie niekde pred Battipagliou, tachometer hlási 132.120 km.
Ideme na druhú stranu, na Gargano, vraj aj tam je krásne (kde v Taliansku neni ?).
 

Cestou veľké polia s fóliákmi, alebo s melónmi, rajčinami. Možno prále tu rastú cherry rajčiny, ktoré ste si kúpili včera v Lídli, alebo v Bille. Práve prebieha zber, sranda, cherry rajčiny sa neoberajú, tie sa striasajú zo strapcov. Smer SALERNO - AVELLINO - CANDELA - FOGGIA - GARGANO. 

 Za Foggiou znova krásna nížina, viniče, olivové sady. Hľadáme kemp. Rodi Garganico ? Je to na kopci, neverím, že je tu prístup priamo k moru. Kemp je krásny, tipujem, že toto bol kedysi len olivový sad, sú tu nahusto posadené staré olivovníky, dosť ťažko sa s tými karavanmi sem parkuje. Je tu bazén, tenisové kurty, mravce (2x tak veľké ako v minulom kempe).... a bulharské hajzle ! Ani jeden obyčajný ! To ma už naozaj nasralo ! To sú tak zauostalí alebo leniví dať sem normálny záchod ? Po dlhšom hľadaní som (až) jeden našla, pri bazéne, išla som na to logicky, veď pri bazéne musí nejaké wécko byť. Neuveriteľné, ako dokáže potešiť jeden jediný obyčajný záchod. A s doskou !!! (luxus). Trošku sme sa pohádali, už mi praskli nervy, neverím, že na pláž je prístup priamo z kempu, veď sme na kopci. Chlapi to išli zistiť a zistili že.... pláž je pod kopcom, pekne ďaleko, a ešte je pred ním železnica. No o.k., balíme, ideme preč, kameň zo srdca. Ideme naspäť dole do tej predošlej dediny. Lido del Sole - kemp "La Perla del Gargano" http://www.laperladelgargano.com/index.html - pekný kemp, priamo na pláži. ( A majú tu aj normálne záchody !) Parkujeme tak, že vedľa karavanu je plot a za ním pláž a more. Za chvíľu zapadne slnko a my máme neuveriteľný výhľad z našej "obyvačky". Západ slnka nad morom a šušťanie mora. Odmena za ten šok z predchádzajúceho kempu. Ten západ slnka stojí za fotku.



10.deň - utorok

Doobedu krásne slniečko, veľké vlny, skáčeme jak malé decká, dávno som sa tak nevybláznila. Za cenu okuliarov, už ich viac neuvidím. Škoda, mali perfektne tmavé hnedé sklá. Tak som si na pláži od predavača kúpila nové, nie až tak perfektné, ale hnedé.


Poobede úplná zmena. Chčije a chčije. Beháme s kýblikmi, ale prestalo to. Pred večerom si dáme výletík na bicykloch do mesta do prístavu. Treba zohnať nejaké odrezky kvetov ! Večer robím palacinky. V noci zase lejak, taký poriadny. Škoda. Je to krásny kemp, ale musíme ísť ďalej.



















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára