Stránky

utorok 15. augusta 2017

Palubný denník karavanistu (7.) Rumunsko

Deň 7. - PIATOK
Ráno už nebolo také veselé. My sme dobre parkovali - na briežku, na utlačenom piesku, ktorý vynikajúco pil vodu. Všade naokolo bola potopa. Všetky stany vytopené, karavany do pol kolies vo vode, na ceste po členky voda. Ale aspoň deti a niektorí dospelí mali radosť a bosí alebo v šľapkách chodili krížom cez vodu. Na trávnatej ploche sa až tak netešili, všetky veci sa vynášali zo stanov a sušilo sa. Pozorovali a ľutovali sme mladú rodinku, ktorá s malými deťmi a dokonca aj s bábätkom tam sedeli na kraji na chodníku a všetko sušili. V priebehu dňa keď prestalo pršať už vrndžalo čerpadlo. Vodu odčerpávali niekam na druhú stranu, neviem kam, lebo všade stála voda a nikde to nevsiakalo. Stany boli 10 cm vo vode.


Pred 14-tou prestalo pršať, presne podľa počasia na mobile, mali to tam hore dobre naprogramované.
Na obed sme si dali v kempovej reštaurácii grilované ryby, všetci sme sa najedli za 180,- Lei, čo je asi 40 €, treba povedať, že využívajú turizmus, tak tu je to trošku vo vyššej cenovej úrovni.

Vedľa nás si otec so synmi presťahoval stan, asi utiekli pred vodou. Už neviem ako nám naznačili, či nám to nevadí, tak sme sa na nich usmiali a otec povedal, že musia, lebo „everything is fishing“.
Neskôr sme sa ešte dosť ďaleko prešli po pláži, hľadali sme, ako je blízko vedľajší kemp. Tu na Mamai je veľa rozostavaných hotelov, až veľmi veľa, asi čakajú návaly turistov. Ale snažia sa, snáď sa sem turisti nahrnú, je tu pekne, a zatiaľ cenovo prijateľne.


Dnes neodchádzame, snáď sa ešte zajtra okúpeme, tak si dáme večer trochu vínka.
Dankove konštatovanie: Čím viac vody (prší), tým viac vína.
Dominikine konštatovanie: To počasie je také zlé, že sa už aj učiť musím (na skúšky).

Ďalšia noc už bola pokojnejšia, pršalo, ale už len mierne. No aj tak to bolo dosť citeľné ochladenie, aby sme tu ostávali.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára