Stránky

nedeľa 19. júla 2015

Palubný denník karavanistu (3.) - Belgicko/Holandsko/Nemecko

Deň 3. - UTOROK

Parkovisko je veľké, okrem kamiónov tu nocuje aj niekoľko karavanov a osobných áut. Niektorí spia vonku, niektorí v stanoch. Veľká budova s reštauráciou, vytapetované záchody na spôsob: „pozrite, ako je u nás krásne“.  Stav tachometra 136.303 km. Smer Atómium. Malá zmena v pôvodnej organizácii expedície, ideme tam autom.

*Brusel*

10.00 hod - príchod k strieborným guliam. Sú obrovské, krásne, očarujúce. Nevyzerajú na to, že sú z roku 1958 - stavané kvôli EXPU. Stojí to za to pozretie. Zvonka, zvnútra, historické fotky, výhľad na mesto, schody, disko eskalátory. Možno na prvé zamyslenie to nie je nič extra vnútri, samé konštrukcie. Ale je to vlastne múzeum samo sebe. Ako to stavali a prečo.  Ale keď odtiaľ človek vyjde, je očarený tým monštrom. Bolo to super. Jednohlasne, jednoznačne.
 Tam dolu je náš karavan, ten prvý v poradí:

12.45 hod - Po rozhodnutí kapitána lode ideme do mesta autom. Je to psycho. Ale zaparkovali sme. Kúsoček  za veľkou katedrálou, dalo by sa povedať, že za jej humnom.
 Nevieme kade a kam, keďže sme zmenili dopravu. Aj mapu sme si u „migranta“ kúpili, ale ešte hodnú chvíľu sme nevedeli kde sme.  Na každom rohu je čurajúci chlapec, hľadáme jeho originál. Nič moc, som sklamaná. Malá socha. Keby pri nej nebolo asi 50 japoncov, ani si ju nevšimneme. Ale čo sa tu nedá prehliadnuť, že sa tu stretol celý farebný svet. Asi v 90 % obchodoch so suvenýrmi predávajú aziati, v zvyšných arabi/turci. (V iných obchodoch sme neboli). V novinovom stánku predávala upravená gejša vo výslužbe. Vôbec tam nepasovala, bola ako z filmu. 


Zase sa potvrdilo, že kde je história, tam je žeriav. Ďalej ideme autom až do parku, ktorého meno sa nedá zapamätať. Vieme kade, vieme kde, ale ministri, poslanci, policajti a všetky tie húkačky a cestné obmedzenia nám to kazia. Sú všade. Najviac okolo parlamentu a v priľahlých uličkách.
Ďalej dávame do navigácie adresu kempu v mestečku pri Brusely a Majka nás vedie. Keď sme zbadali tú úzku uličku kadiaľ sa ide do kempu, zamrzol nám úsmev (alebo opačne ? Rozosmiali sme sa ? ) Wezembeek-Oppem - 3CB Camping Caravabing Club Brussels.
https://www.campingbrussels.be/index_eng.html
Pekný kľudný kemp. Pomerne tichá oblasť. Až na pár detailov - v intervaloch cca 35x za pol hodiny. Ten detail sa volá obrovské štartujúce lietadlo. Mestečko je  (ale že úúúplne) krásne, zamilovali sme sa do ich domov. Kocúr v kempe je krotký, veľký, starý. Večer už slnko slabo svieti, včera nadčasovalo, už nevládze.

Cena za kemp na túto jednu noc = 33,- € za všetko spolu.
Karavan má jednu veľkú nevýhodu. Viete všetko čo ste si zobrali, ale ani za svet si spomenúť kde ste to dali. Je to paradox, ale zbaliť sa na dva týždne, tak všetko je všade, tak sa všetko stále hľadá.

Zistenie na dnes: Vždy som si myslela, že chcem bývať v Taliansku, ale toto je tiež nádherné mesto.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára