Stránky

piatok 31. júla 2015

Palubný denník karavanistu (8.) - Belgicko/Holandsko/Nemecko

Deň 10. – UTOROK

Nevyspatý je šofér aj navigátor. To bola noc ! Už asi začínam chápať, prečo je tu toľko domov na predaj.
Cena za kemp za 2 noci 72,80 €, za elektriku sa neplatí nič, z našej prípojky sme asi moc neminuli a tú druhú si nevšimli, ale aj tak sme okrem chladničky nemali na čom ju zožrať.


O 11-tej odchádzame, ešte dokúpiť niečo v Lídly, čo sa bicyklom nedalo odniesť a ďalej smer Leenwarden. O 12-tej prechádzame cez val na druhú stranu Holandska, okolo monumentu Afsluidijk. Tu sa dočítrame, že je to umelý val urobený, teda postavený, navozený, nasypaný a pod. v r. 1932. Plány začali robiť už okolo r. 1890. Je tu vyhliadková veža, kaviareň a schody ku pamiatke stavby.


Pred diaľnicou ešte trochu šťavy do motora – aspoň 15 l (1,282/l) = 20,09 €, tachometer 136 996 km.
Na nemeckej strane tankujeme do plna: 64 l (1,149/l) = 73,54 €.
O cca 20.00 príchod na Stellplatz pri kempe Zierow, kúsok za Lubeckom, pred Wismarom. Kemp pekný, prekvapilo nás, že pred „rampou“ je parkovisko, na ňom vyznačených 6 miest ako Stellplatz (s elektrikou). Ostávame jednu noc a uvidíme, či ostaneme ďalšiu noc v kempe. Nepáči sa mi pláž. Je vlastne pod kempom a to doslova. Za plotom kempu je pláž asi o 2,5 metra nižšie a prístup k nej len cez dve bránky a aj tie sú ďaleko od seba. Inak je kemp vhodný pre malé deti, je tu veľmi plytká voda, preliezky, zvieratká a krásne prostredie v kempe.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára