Stránky

utorok 29. júla 2014

Palubný denník karavanistu - Taliansko (2.)

2.deň - pondelok
Ráno odchod - smer Verona.
Trasu mám dôkladne naplánovanú, kedže s tými našimi obludami sa nedá hocikde parkovať, tak som na googli aj do mapy musela vliezť a pozerať či sa dá parkovať na ktorom parkovisku. Lebo niektoré sú len pre osobné autá, niektoré majú obmedzenú výšku alebo zle prístupné ulice. Dalo to zabrať.

Takže Verona, parkovisko presne to, čo som našla, a vyhovuje. Síce trošku plné, ale nejako sme sa vošli. Smer balkón a Veronská aréna, ale kade ? Tak ideme hľadať. Po ceste si narýchlo pozrieme most "Ponte Scaligero" s jeho pevnosťou (Museo di Castelvecchio), je to niečo medzi hradom a vojenskou pevnosťou. Neviem, inokedy si to vygooglím.


 Pokračujeme k Júliinému balkónu, značenie majú dobré, nášli sme to. Pri takýchto (nazvem to) atrakciách musí človek rátať s tým, že tu bude plno ľudí, a aj bolo. Balkón, socha, kopa zaľúbených párov, popísaná stena (na to určená) s odkazmi....


Prechádzame ďalej, hľadáme Arena di Verona - koloseum, ktoré funguje aj teraz. Robia sa tu koncerty, divadelné predstavenia a podobné srandičky. Aj teraz tam niečo rozkladali. Ale je to krásna stavba, dáme si kávičku s výhľadom na námestie a arénu.
Zhrnutie:
Verona je krásna, asi by som tu potrebovala niekoľko dní (ako na všetky talianske mestá), nádherné staré domy a množstvo uličiek a kaviarní. Treba si nájsť čas a vidieť to.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára