Stránky

štvrtok 11. augusta 2022

Chorvátsko na týždeň. (1.)

Táto dovolenka bola pre nás iná, netradičná, ale pritom celkom obyčajná. Tak som sama zvedavá, čo o nej dokážem vlastne napísať.

Prečo iná a zároveň obyčajná? Lebo náš štýl dovolenkovania sú poznávačky, každý deň, alebo aspoň každý druhý deň keď sme niekde inde. A tuto ľa! Celý týždeň na jednom mieste (takmer). A ešte k tomu v Chorvátsku! Tam, kde chodí trištvrte Čechov a skoro všetci Slováci. Nič pre mňa, veď si ani na záchodoch nemôžete zanadávať, všetci rozumejú. A všade nátresk a draho. Tak ale prečo sme sa sem teda trepali? Lebo partia. Sľúbili sme kamarátom, že spolu strávime dovolenku. A napriek týmto mojim predsudkom o tejto krajine som jej dala ešte šancu. A nebolo to až tak zlé. Dá sa povedať, že niektoré veci nám boli na tejto dovolenke dopriate až podozrivo krásne.

Deň 1. – STREDA

Potraviny sme mali nakúpené vopred ako vždy, nabalené v aute všetko vrátane väčšieho množstva piva (ako správny ...lováci), oblečenie tak isto, vrátane toho oblečenia, čo sa s nami len povezie tam a naspäť, pretože vždy dúfame, že aj tento a tento pekný kúsok si v niektorý večer oblečiem na prechádzku (figu). Dohoda bola jasná a zreteľná: vyrážame v stredu, aby sme ešte večer prišli do našich obľúbených termálov v Maďarsku, kde  okrem jedného karavanu Slovákov (nášho) a možno dvoch karavanov Čechov nájdete plno nemeckých dôchodcov. No dobre, minule tam zablúdil tuším aj Holanďan.

Vyrazili sme o 18-tej, stav tachometru je 177.500 km. O ôsmej hodine sme prekročili hranice v Medveďove a ďalej už auto ide takmer samé. Cesta cez Gyor už je pre nás veľmi známa a tak sa do termálu dostaneme o desiatej večer, po tme. Vrátnik nám dá čip na bránu s tým, že ráno zaplatíme. V kempe je pomerne prázdno, taký prázdny sme ho ešte nevideli. Ale veď jasné, kto pôjde do termálu keď je vonku 35°C a more volá. Tak potichu, nech nezobudíme tých pár spiacich dôchodcov, dáme si vifonky a hurá do postele. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára