Stránky

štvrtok 16. februára 2023

Záhradkári na Trans-Carpathii. (časť 2.)

 SOBOTA - 4.2.2023, deň štartu.

Ráno mame v Poluvsii velké ranajky, lúčime sa s Alickou, ona musi do kostolíka. My papáme a potom odchadzame. Julko nás fotí a my valíme smer Mošovce. Ale pred Mošovcami zapínam už google mapy, nie že by som moc nevedel kde su Mošovce, ale tak krásne a láskavo fuči fuják, že ideme podla návodu jaké zákruty nasledujú, lebo moc ich naživo nevidime. Sme tu, v kempe gde máme už nejake zážitky s Terezku a karavnom. Je tu pár aut, aj poláci čo furt vetraju. Otáčame sa a čakáme, sú tu velke auta a aj SUVehicle. Potom pride malá panda, čo je vedúci zájazdu Juraj. Vidíme ho prvý krát, nejaký je moc chudý. Ale nevadi, hlavne že vie kade ideme. Rozdáva na vrátnici nálepky a informácie. My sme dost nervózni a štartujeme jako prví.  Ešte nás Jurajova Emily fotí, púštajú dron hoci je dost silný veter. Štartujeme.


 Po pár metroch jazdy vidíme volne uložený snehový pluch v járku, asi tam má parkovisko. Tak usilovne to fotim a valíme dalej, do prvej dediny gde je to prudko vpravo a do kopca, tam hned Martin zistuje, že tam teda nejdeme, nebudeme po 10 minutách dávat retaze, tak to otočime a ideme po obyčajnej ceste smer Martin (nie šofer ale mesto), teplota v MB stupa na 19, smer Zázrivá, na tacháči mame skoro 80, dost rýchlo sme v Terchovej a ja poznám miesto gde si dáme polievku, ale sme tam len krátko. Omylom to otočíme podla moniky, teda to je naša navigácia, smerom Vrátna, kukneme si vlek či funguje a ideme opačne, tam kam treba. Vynechávame úlohy a trasy v tejto oravskej oblasti, kedže je tam ohlásená fujavica a my sme radi, že vidime, kam ideme. Valíme do lacného termálu Oravice (26e), tam si dáme lacné jedlo za 13 e. Tento večer sme vo Vitanovej, teraz u Martinovho spolužiaka z VŠ, u Jara a jeho Hely. Predtým sme išli ešte dotankovat na slovnaftke, ale ja mojou večne nežnou pravačkou ťahom 8 nutnow, zľahka odtrhnem lanko otvárania nádrže. Martin moc ani nekriči, lebo to bolo na uzávere zamrzlé a to lanko bolo hnile jak podbehy na mojej červenej mb. Chceme to opravit večer u Jara, ale bude to inak.

U Jara opravujeme superský vzduchový športový filter, kerý zažil šport asi len okolo Hviezdoslavova. Ešte Martin uvolní lanko na otváranie nádrže a tak budeme otvárat nádrž pri každom tankovani sexi polohou ležanim pod nádržu, a komu patrí auto a sce furt len a len šoferovat tak nech si láskavo aj ľahne. Večer ešte besedujeme, jak hovorieva kamoš z Vlčnova. Ideme pomerne skoro do postele, máme spoločnu útulnú izbičku. ALE. Martin v noci kašle, smrká, šnupe nosné medikamenty. A ja sa zamýšlam, či má zmysel ist vôbec dalej na trasu cca 2300 km. Ved ledva dýcha.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára