Stránky

utorok 8. augusta 2017

Palubný denník karavanistu. (2.) Rumunsko

Deň 2. - Nedeľa
Štart - ráno o cca 9.45 hod sme zdvihli kotvy a schodíky nášho karavanu a vyrazili sme.
Je nedeľa a my sme nejakí divní. Všetci z dediny idú do kostola, len my sa trepeme do Rumunska. Kto to kedy videl ?!
Prechod Slovenské Ďarmoty sme videli prvý krát v živote a on naše auto tiež ešte nevidel. Pri jazerách v Maďarsku, konkrétne blízko mesta Tiszafüred sme si dali náš prvý zahraničný (tohtoročný) obed. Super bomba maškrta ! Vifonka. 



Hranice s Rumunskom sme prešli o 15.45, stav tachometra – 148 289 km. Najbližšie nájdený kemp je už blízko, únava kulminuje, takže Camping Apollo v Baile Felix je naše miesto. Cena za auto+elektriku+4 osoby = 25 €.

link na kemp:

súradnice: 46.99548, 21.97972


Zistili sme, že tu je o hodinu viac, takže dorazili sme o 15.30 nášho času, tu je 16.30. Teraz už začnem používať ich čas.
Baile Felix je kúpeľné mesto (Baile=kúpele), niečo ako Piešťany, len majú viac bazénov. Vlastne už dva bazény sú viac ako majú Piešťany. Kemp je presne v meste, na asfalte. Teda je tu aj trávnik, ale stojí sa na asfalte, tak sa lepšie parkuje, tráva je okolo, ale nie zrovna moc bohato. Podvečerná prechádzka mestom nám umožnila dať si na spôsob „západňárskeho“ turistu ľahkú večeru v miestnej reštaurácii. Pre našinca sú tam ceny dobré a peniaze majú také smiešne, či skôr zaujímavé, materiál je ako plastový papier s priesvitným okienkom. Pomerne pevný materiál, ale keď sa zatrhne, tak bankovku ľahúčko "rozmeníte" na menšie. 


Okrem pár starých schátraných domov sme našli jazierka s leknami, ale že s lekniskami. Ešte som také nevidela, boli vysoké tuším ako ja. No dobre, ja viem že to neni bohviečo, ale 1,5 metrový kvet a list je už dosť.
Už v tomto kempe sme videli jednu z vecí, na ktoré sme boli upozorňovaní, a to voľne pobehujúce psy. Kto sa bojí psov, nech s tým ráta. Aj keď na druhej strane to neboli túlajúce sa psy, patrili do kempu, ale voľne (krotko) pobehovali pomedzi parkovisko. No a kto miluje psy, tu sa vyžíva.
Kemp je vcelku slušný, pani na vrátnici/recepcii je milá. Veľa karavanistov nie je náročných, takže na jedno prenocovanie toto miesto bohato stačí. Na vyššie spomenutom linku na web sú aj hodnotenia aj fotky z kempu.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára